Top 10 redenen om te beginnen met fotografie

1. Jij wordt de koning(in) van ‘pics or it didn’t happen’

Elke verjaardag, netwerkborrel of die ene maandag na je vakantie op je kantoor kijkt iedereen met jaloezie naar wat jij weer uitgespookt hebt. Vol trots kan jij de mooiste plaatjes laten zien van je vakantie, de eerste stapjes van je kind of die geweldige zonsondergang die je hebt gezien. Een verhaal met beeld is natuurlijk beter her te beleven met een gave foto ervan.

Beeld Academy

Foto door Beeld Academy Student: Paul Steenbergen

2. Je hebt altijd de allerbeste herinneringen die je met iedereen kan delen

Een foto album is pas iets waard met de allermooiste foto’s. Nooit meer fletse, onscherpe foto’s waarop je niet eens goed kan zien wie of wat nou de kaarsen uitblaast. Ook geen gezeik met mobieltjes die een onscherpe of te donkere foto maken. Geen gezeur meer met dat al je foto’s en herinneringen weg zijn als je mobiel voor de zoveelste keer in de wc is gevallen. Als jij leert fotograferen kan jij je (online) foto album beginnen die nog generaties mee kan gaan, met de allerbeste herinneringen.

Martin-Hols-Beeld-Academy

3. Je wordt uitgenodigd voor elk feestje!

Als jouw vrienden en familie eenmaal doorhebben dat jij de allerbeste plaatjes schiet, zal iedereen jouw als eerst uitnodigen. Omdat ze weten dat jij altijd je trouwe camera bij hebt om de feestelijkheden vast te leggen. Je krijgt een stoel vooraan en iedereen weet jou te vinden als het gaat om gezelligheid en de beste foto’s.

Parijs-Fotografie

4. Een hele goede reden om de deur uit te gaan bij elk soort weer!

Om 5 uur opstaan is voor de meeste mensen niet het meest plezierige om te doen, maar als je eenmaal verslaafd bent aan fotografie sta je zo vroeg op om die allermooiste zonsopgang te fotograferen. Sneeuw betekend er op uit, en die eerste lente zon is de allerbeste reden om foto’s te maken in het bos. Omdat je vanuit de auto niet goed kan fotograferen ben je geneigd om heel snel de fiets of de benenwagen te pakken en zie je jezelf vanzelf op een mooie zondag door de stad banjeren op zoek naar die ene gave plaat.

5. De meeste likes op social media.

De meeste likes op social media, dat wil bijna iedereen. Met een goede foto ben jij niet meer te negeren op social media. Jouw creativiteit heeft eindelijk een uitlaatklep en mensen belonen je instagram met de likes die het verdient. Likes zorgen ervoor dat iedereen jouw werk kan bewonderen. Naast dat dit natuurlijk heel erg leuk is, kan dit ook voor je netwerk heel veel leuke contacten op doen.

6. Nooit meer lege muren in je huis

Iedereen kan naar de Ikea en de zoveelste foto van die rode dubbel dekker bus in Londen kopen. Maar als mensen bij jou thuis komen vallen de kinnen op de grond van je eigen unieke werk wat er aan de muren hangen. Misschien kan je zelfs een zakcentje bij verdienen door jouw gaafste werk aan te bieden aan je familie en vrienden.

7. Zie de schoonheid van de wereld om je heen

Doordat jij met je oog op alle details gaat letten, ga je ook steeds meer de schoonheid van de wereld inzien. Je kijkt net eventjes langer naar de zonsondergang en ziet de mooie kleuren die er vrijkomen als de zon ondergaat. Je ziet schoonheid in elk klein hoekje en kan al kippenvel krijgen van de kleinste zonnestralen door de lamellen.

8. Eindelijk weer een nieuwe uitdaging

Omdat fotografie een creatieve hobby is word je elke fotosessie uitgedaagd om de allerbeste foto te maken die je in je hebt. Omdat een fotograaf nooit uitgeleerd is kan je nooit genoeg krijgen om beter te worden en is er altijd wel iets nieuws om te fotograferen. Zeker voor mensen die niet genoeg uitdaging krijgen in hun dagelijkse baan is dit iets om stress te verlagen en meer plezier te krijgen in de momenten dat je vrij bent.

9. Maak nieuwe vrienden.

Elke fotograaf kan dit beamen: Je krijgt er heel veel vriendschap voor terug. Naast dat iedereen met jou op stap wil om de allermooiste plaatjes mee te krijgen voor Facebook of in het fotoalbum ontmoet je op je avonturen ook heel veel gelijkgestemden. Praten over fotografie of over je avonturen zorgen voor een goed verhaal en mensen benaderen jou om te vertellen over je werk. Een camera om je nek is de allerbeste conversatie starter!

10. Verdien er je geld mee

Er zijn tientallen verhalen waarbij iemand van zijn hobby als fotograaf er een echt beroep van heeft gemaakt. De wereld over reizen om de mooiste foto’s te maken, een DJ volgen op zijn tour of bij de grootste bedrijven achter de schermen kijken en er jouw visie op te laten schijnen zit allemaal in de mogelijkheden!

Ben jij geïnspireerd om te beginnen met fotografie en wil je meteen de juiste handvaten krijgen om de allermooiste foto’s te maken? Kijk dan eens bij het cursus aanbod op de site of er een cursus bij zit waarop jij kan beginnen met deze gave hobby. Weet jij nog iemand die echt eens zijn camera van de plank moet halen? Deel dan deze blog met die persoon en daag ze uit! 

Cursus aanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *