Beeld Academy – Het idee achter een creatief opleidingscentrum

Als fulltime fotograaf en designer heeft Martin Hols lang gezocht naar de beste methode om creatief talent te trainen en te ondersteunen. Hij kwam, na meerdere interviews met topfotografen en creatief talent, tot de conclusie dat deze vrijwel allemaal een non-traditioneel traject van leren hebben afgelegd. Velen zijn uit zichzelf begonnen met oefenen of hebben het simpelweg als hobby opgepakt.

De topfotografen en het creatieve talent gaven aan dat ze beter zijn geworden door de volgende punten: 

  •  Heel veel doen.
  • Gepassioneerd zijn in hun discipline.
  • Veel informatie zoeken.
  • Feedback vragen aan iemand die beter is. 

 Maar hoe ga je nou van start? En waar moet je heen als je niet beter wordt? 

Veel mensen zullen aangeven dat er al genoeg over is gezegd op het internet en dat er honderden boeken zijn geschreven met precies de informatie die je nodig hebt. En daar zijn wij het volledig mee eens. Maar er is één groot onderdeel dat mist in de progressie van jouw hobby, creatieve beroep of skill dat je nodig hebt om beter te worden: 

Feedback. 

Want alleen met feedback kan je gericht leren

Doordat je de informatie absorbeert, maar niemand jou verteld of wat je leest juist is, vragen mensen zich vaak af of ze nu écht beter worden. En daar zijn onze cursussen uniek in bij Beeld Academy. Je krijgt niet alleen naar technische informatie te verwerken, maar past aan de hand van praktische voorbeelden de theorie in de praktijk toe, waardoor je het gevoel in de vingers krijgt. Niet te lang blijven doorgaan over wat er mogelijk is, maar handvaten aanrijken om zelf aan de slag te gaan, zowel door middel van praktische tips bij de basiscursus, als bruikbare kritiek bij de gevorderde cursussen.

Martin kan als geen ander de cursussen inrichten voor elk niveau en zorgen dat jij een betere fotograaf, designer of beeldbewerker wordt, omdat hij zelf ook op de genoemde methodes aan zijn kennis is gekomen.

Daarnaast heeft de Beeld Academy deze voordelen: 

  • Gesitueerd in het centrum van Utrecht, vlakbij het station, dus voor iedereen snel bereikbaar.
  • Gratis koffie/thee en altijd een lekker hapje of lunch.
  • Achteraf de mogelijkheid om vragen stellen en feedback te krijgen.
  • Altijd inclusief hoogwaardig naslagwerk en cursusmateriaal.
  • Praktische voorbeelden waarbij jezelf altijd aan de slag gaat.
  • Gezelligheid met medecursisten.

Kundige docenten met slechts één doel doel: jou een betere fotograaf, designer of beeldbewerker maken. 

Martin Hols
Docent Fotografie & Design

Hoofddocent bij de Beeld Academy en gepassioneerd om creatieve skills aan iedereen te leren. Krachtig in het individuele aandacht zoekt hij jouw perfecte manier van snel resultaat boeken